Categoriearchief: Uncategorized

Als je focus duidelijk is

Hoe vaak laat je je niet afleiden? Hoe vaak bedenk je wat je vandaag of het weekend gaat doen, maar dat het er toch niet van komt? Hoe vaak zeg je tegen jezelf wat je eigenlijk nodig hebt, maar gun je jezelf er de tijd niet voor? Hoe vaak doen je jezelf tekort? Hoeveel tijd ben je aan het lummelen met dingen die er achteraf gezien niet echt toe doen?

Al die verslindende afleiders helpen niet om datgene te doen waar jij werkelijk van opknapt. Wat jou zo’n energie boost geeft dat jij gaat stralen!

Door telkens op te schrijven wat jouw prioriteiten/wensen/verlangens zijn waar jij happy van wordt, kun je elke keer een top 3 maken. Als je dit in jou resoneert dan weet je echt wat je te doen hebt.  Leg je mobiel weg, doe die tv niet aan, laat je vaste lijn rinkelen, kijk niet op internet en social media, maar focus je! Door je niet meer af te laten leiden, komt er zoveel ruimte en meer tijd vrij om jouw top 3 te gaan doen! Hier haal je zoveel meer voldoening uit. Het mooie is, dat je steeds een nieuwe top 3 kunt maken om van te genieten!

♡ Make your world a happy place ♡

Je grootste geluk ben jezelf

Laat jij je geluk afhangen hoe een ander zich voelt? Voel je pas gezien door de hoeveelheid aandacht en liefde die je van een ander krijgt? Of moet je juist strijden om dat te krijgen? Is er weer die teleurstelling als dat het niet gelukt? Voel je je dan niets waard of niet goed genoeg? Leg je de schuld bij jezelf dat je nog niet genoeg gegeven hebt of jezelf niet genoeg aangepast hebt? Dat je nog meer had kunnen doen om je beter te kunnen voelen of loop je compleet aan jezelf voorbij? Wil je niet zien wat jij nodig hebt? Vraag je je niet af of deze persoon of personen wel de juiste personen zijn om je mee te omringen? Zijn ze zoveel waard dat jij jezelf helemaal weggeeft? Schatten ze je wel op waarde in? Krijg jij wel wat jij verdient? Gun je jezelf de ruimte om echt jezelf te zijn? Ben je wel lief genoeg voor jezelf? Geef je jezelf weleens complimenten? Kijk je weleens naar wat allemaal goed gaat en je kan? Sta je jezelf geregeld iets leuks toe of ontspanning? Heb je jezelf weleens bekeken zonder al je veroordelingen? Kan je loskomen van je overtuigingen en jezelf liefhebben zoals je nu bent? Kun jezelf in jouw eigen ogen kijken en zeggen: ik vind je leuk en ik hou van jou?

Hoeveel keer heb je al ja of nee gezegd tegen mijn vragen? Zijn er negatieve gedachten over jezelf opgekomen bij het lezen? Is dit meer gebeurd dan je lief is? Voelde je een walging of misplaatste schaamte over vele situaties, die een bepaald beeld bevestigd hebben en in stand houden? Lijkt het daardoor niet op een steeds zichzelf herhalende grammofoonplaat? Houd het je in de greep? Dat je geen zelfliefde mag tonen?

Toch geldt ook hier dat het begint bij jezelf! Als jezelf niet ziet staan en niet goed genoeg vindt, hoe kan een ander dat dan gaan vinden. Als jezelf niet onder ogen durft te komen, hoe kun je dan ten volle genieten. Je houdt jezelf tegen van je eigen grootste geluk! Dat ben jezelf in alle glorie, ongemakken, eigenaardigheden, tekortkomingen en belemmeringen. Wie heeft dit nu niet? Wat jij jouw ideaal vindt, is voor een ander een beperking? Wat jij mooi vindt, is voor een ander een gruwel? Deze diversiteit zou juist omarmd moeten worden i.p.v. afkeurend bejegend moeten worden. Niet door mensen in hokjes te plaatsen i.p.v. iedereen te omarmen. Het maakt ons juist allemaal uniek, alleen ervaren velen dit niet meer zo.

Een uitspraak die op mijn site staat, is: “Happiness is een inside job”. Dat is het precies! Als je van binnen tevreden leert te zijn met alles wat er is. Dat je mag zijn wie je bent en je omringt met gelijkgestemden die er oog voor hebben. Niet meer te laten misleiden door negatieve gedachten, overtuigingen en kritiek van anderen. Door voor jezelf te gaan staan en alleen nog te luisteren naar je innerlijke stem. Door af te stemmen wat jou goed doet en waar jij HAPPY van wordt, dan heb je genoeg aan je eigen geluk! Dat ben jezelf!

♡ Make your world a happy place ♡

Wat houdt jou tegen je eigen geluk te zoeken?

Schrijf hieronder een reactie. Gewoon doen!