Facebookgroep

Het duurt een hele periode tot jaren, voordat je eindelijk weet dat jouw manier van doen en jouw manier van ervaren van de wereld om je heen, te maken heeft met Hooggevoelgheid. Tussen het weten en er gebalanceerd mee omgaan, zit een groot verschil. Een feit is dat de intense belevingen veel energie vergen, waar je al je handen vol aan hebt.

Te mooi om waar te zijn

Op een gegeven moment kom je erachter dat je als Hooggevoelige een magneetwerking hebt op een Narcistisch persoon. Zo reliaseer je ineens dat je in je directe of naaste omgeving een enorme aantrekkingskracht hebt en daardoor een relatie of vriendschap opgebouwd hebt met een persoon met een Narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Van mooie woorden en vele beloftes naar achterbakse streken en grootste vernederingen

Je hoeft je de aantijgingen, vele kritiek, vernederingen, kleineringen, misbruik, geweld, e.d. niet meer persoonlijk aan te trekken. Een narcistisch persoon zet deze gedragingen in om zich machtig te voelen, ver verheven boven de rest. Als je hieraan onderhevig bent (geweest), heeft die een enorme impact op je eigen leven en die van je kinderen. Die afkeurende stem van een Narcistisch persoon, is zo in je systeem gaan zitten. Dit ben je niet zomaar kwijt. Sterker nog, je bent zodanig geinjecteerd met de Narcistische streken, dat de kans groot is dat er een Narcistische verslaving optreedt. Voor je het weet zit je weer in een andere Narcistische relatie of is er een Narcistische stem in jouw hoofd ontwikkeld.

Narcistische relatie

Na verbreken van de relatie, waar kinderen bij betrokken zijn, kunnen de Narcistische streken heviger en veelvuldiger gaan voorkomen. Vaak zijn de kinderen de pion die ingezet wordt, waardoor de kinderen erg klem komen te zitten. Zelfs zover dat de machtige ouder ervoor zorgt dat het kind zijn geliefde ouder verstoot. Het onvoorspelbare, het gewiekste, het gewetenloze, het onrechtvaardige, het leugenachtige, het liefdeloze handelen, put je uit. Dat is precies de bedoeling van een Narcistisch persoon. Vergeet niet, dat je heel sterk moet zijn om je te kunnen handhaven binnen zo’n relatie. Ik heb de geheime groep niet voor niks de Into Your World Survivors genoemd. Overleven is het, zowel in de relatie dan als je daarna nog met jouw Narcistisch persoon te maken hebt.

Survivors onder elkaar

Praten met lotgenoten kan verhelderend zijn en voor (h)erkenning zorgen, waardoor het makkelijker is om je verhaal te delen. Je hoeft het niet tot in de treuren uit te leggen of bij voorbaat te weten dat het niet gezien wordt of niet geloofd wordt. In jouw omgeving en bij instanties loop je daar vaak genoeg tegen aan, wat heel frusterend  en pijnlijk is. Je kunt labels opgeplakt krijgen, waar je jezelf helemaal niet terug in kunt vinden. Bij Into Your World Survivors ben je met gelijkgestemden, die allemaal in hetzelfde soort schuitje zitten. Je voelt je daardoor niet alleen en hoeft het vele leed niet meer in stilte te dragen. Besef dat je als Survivor veel kracht, moed en flexibiliteit nodig hebt om te overleven en uit de situatie te komen.

Wat kun je verwachten?

De groep is vooral bedoeld om elkaar tips te geven om weer mogelijkheden te zien, energie te krijgen en jezelf weer te hervinden. Om zo goed mogelijk een eigen leven (weer) op te kunnen bouwen en/of te leren omgaan met de Narcistische kenmerken. Iedereen in de groep is beschadigd en heeft lange tijd onder negatieve invloed gestaan. Daarom is het zo belangrijk om een positieve houding naar elkaar te hebben en vooral opbouwende feedback aan elkaar te geven.  Laten we met z’n allen een positieve en helende energie binnen de groep stromen! Daar zijn we allemaal bij gebaat.

Aanmelden voor Into Your World Survivors

Om lid te kunnen worden, is het belangrijk om een beeld van jezelf te schetsen, wat jouw ervaring is met dit onderwerp en je motivatie om lid te worden van de Into Your World Survivors.
Hiervoor zal je na aanvraag om lidmaatschap, een privébericht ontvangen. Let er wel op dat dit bericht niet in je postvak IN kan komen, maar in het postvak “overige” of “spam” kan belanden.
Houdt dus alle postvakken goed in de gaten!
Het kan even duren voordat je een bericht krijgt en/of toegelaten wordt.

Veilig thuis voelen

De integriteit, de veiligheid en het vertrouwen van de leden staat in deze groep hoog in het vaandel. Behandel elkaar met respect en zorg dat niemand onheus bejegend wordt. Blijf dus netjes naar elkaar toe. Het is ook absoluut niet de bedoeling dat de informatie vanuit de groep op enige wijze buiten de groep wordt geplaatst of besproken.
Als aan één van de voorwaarden niet wordt voldaan, dan zal het beheer genoodzaakt zijn om de persoon in kwestie direct uit de groep te verwijderen of niet toe te laten (als dit vooraf al bekend is).
Deze groep moet een plek voor je gaan worden waar je je thuis en veilig voelt.

Geheime groep

Ik heb er duidelijk voor gekozen om een geheime groep ervan te maken, zodat het voor niemand zichtbaar is en je daardoor niet gevolgd kunt worden. Hierdoor kun je je nog vrijer zijn en voelen! Uiteraard zijn de berichten en reacties niet zichtbaar buiten de groep!

Denk hieraan!

Een tip is sowieso om bij de instellingen van je eigen Facebook pagina onder het kopje privacy instellingen: “Zoekmachines mogen een link naar je tijdlijn plaatsen”, uit te vinken. Denk er ook om tags en berichten niet zonder jouw toestemming op jetijdlijn kunnen geplaatst worden. Hiermee hou je de controle over je eigen account en tijdlijn.

Klik hier om lid te worden!