Geboortehoroscoop

Wat is niet mooier dan een nieuw begin! Een geboorte van een kind is daar het grootste voorbeeld van. Het is zo’n wonder dat er geschiedt na maanden veilig in de buik te hebben gezeten.

Op het moment dat zo’n nieuwe wereldburger geboren wordt, is gelijk het moment dat de standen van de zon, de maan, de planeten in de dierenriem al informatie geven over de baby. De kleine is nog maar net ter wereld gekomen en je kan al zoveel over het karakter, de aandachtspunten, de uitdagingen van het specifieke kind tot je nemen. Dat is zo fascinerend!

Wordt het een pittig Ram karaktertje?

Een kat uit de boom kijkende kleine Maagd?

Of een in originaliteit uitblinkende Waterman?

Wat heeft het kind nodig? 
 • Wil je als ouder/verzorger/grootouder beter tegemoet kunnen komen aan de behoeften van het kind?
 • Hoe je het kind kunt steunen op vlakken waar het wel wat steun kan gebruiken?
 • Wil je weten wat het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen?
 • Wil je weten wat je absoluut niet moet doen bij dit karakter?
 • Wil je weten waar het kind vooral serieus in genomen wilt worden?
 • Wat je beter kunt laten?
 • Wat je juist wel moet doen?

Als aanstaande verzorger hoef je geen diploma’s te halen om ouder te worden. Een kind is jaren niet in staat om aan te geven hoe het zelf in elkaar steekt, wat het nodig heeft, wat het moeilijk vindt, waar het allergisch qua gedrag voor is en waar het steun bij kan gebruiken. Hoe raak je de juiste snaren, waar hoef je de handen niet meer voor in het haar te steken, wat helpt nu echt? Dit heb je niet gelijk allemaal in de vingers, waardoor je de plank goed mis kan slaan. Dat is zo jammer voor jezelf, maar vooral ook voor het kind. Die krijgt er een slechte ervaring door. Hoe meer je weet over je kind, hoe steviger je in je schoenen staat en hoe meer handelingsbekwaam je bent. Hoe minder je kind vervelende situaties hoeft mee te maken. Hoe gelukkiger en blijer het kind het leven ervaart.

Als verzorgende wil je alles geven. De horoscoop is een hulpmiddel om te zien wat het kind kan ontvangen, waar het extra begeleiding kan gebruiken en waar het geen boodschap aan heeft.

De geboortehoroscoop bevat een omschrijving van het sterrenbeeld, van de ascendant en van de invloed van de maan, de zon en verschillende planeten op het kind. Er staan ook handige tips in hoe als verzorgende met bepaalde karaktereigenschappen van het kind om kan gaan. De Chinese astrologie gaat uit van andere dierenriemtekens, de 5 elementen, yin/yang verdeling in de persoon en het seizoen type. Deze uitwerking laat overeenkomsten zien met wat uit de Westerse astrologie naar voren is gekomen, maar geeft zeker ook nieuwe invalshouden weer.

Wat haal je uit een geboortehoroscoop?

De geboortehoroscoop is een astrologische karakterbeschrijving die je als ouder/verzorger/grootouder en later het kind zelf inzicht geven in zijn/haar persoonlijke karaktereigenschappen,  mogelijkheden en aandachtspunten. Het geeft inzicht in wie het kind is als persoon, maar bedenk wel dat niets vast staat! Het geeft een beeld van het kind en handvaten waar aandacht aan besteed kan worden om het kind tot zijn recht te laten komen. Zie het als een uitdaging om meer gericht te kunnen opvoeden en de kleine als kind beter te leren begrijpen. Hoe meer het kind zichzelf begrijpt, hoe beter het zich kan ontplooien. De horoscoop blijft slechts een landkaart die een aantal mogelijke wegen beschrijft. Het is de uitdaging om deze landkaart in de loop van het kind zijn leven zo veel mogelijk uit te breiden.

Ik wil graag een geboortehoroscoop laten maken

Om een handgemaakte geboortehoroscoop te laten maken, heb ik de volgende gegevens van het kind nodig:

 • Voornaam           
 • Achternaam         
 • Meisje of Jongen          
 • De geboorteplaats
 • De geboortedatum       
 • De geboortetijd

Om het bijzondere document/cadeau nog persoonlijker te maken, kun je aangeven welke kleur(en) favoriet zijn. Het kan bijv. de lievelingskleuren van de ouders zijn of de kleuren van de babykamer of het geboortekaartje. Er kunnen ook foto’s in het document geplaatst worden. Heb je speciale wensen die makkelijk uitvoerbaar zijn, geef het dan aan. Er komt echter wel dan een extra kleine vergoeding van 5 euro bij.

De horoscoop bestaat gemiddeld uit 20 tot 30 pagina’s en kost slechts 42,95 Euro (exclusief verzendkosten van 5 euro). Na ontvangst van de betaling is de levertijd 2 tot 4 weken. Is er spoed bij, dan is de levertijd 1 week voor een bedrag van 10 euro extra. Voor mij staat voorop dat het een mooi, goed uitziend, persoonlijk en vooral uniek cadeau wordt!

Neem gerust contact met me op en dan bespreken we samen de details.