Hooggevoelige Vrouwen

Vanaf het moment dat je met je eerste brul kenbaar maakt dat je deel uitmaakt van deze wereld, zijn er al normen en waarden waar je vanuit je meisje zijn verwacht wordt om aan te voldoen.

Waar staat jouw bedje?

Het wereldbeeld van een vrouw, het collectief -, het landelijk -, het regionaal -,  het  stedelijk -, het plaatselijk – en het familiair bewustzijn rust gelijk op je schouders. Zo krijg je als Hooggevoelig meisje meteen met een groots bewustzijn te maken, zonder dat je er nog maar enige weet van hebt. Vanuit jouw Hooggevoeligheid is dit wel heel voelbaar.

Zo doorloop je je jeugd met de opvoeding van je ouders, het schoolsysteem, je studie, je vrienden, verschillende verenigingen of clubs, je werk, je sportactiviteiten, enz.. Hiermee krijg je steeds te maken met de gelde groepsnorm, het overnemen van de geldende overtuigingen, het aanleren van beperkende gedachten en het trekken van conclusies. Op dat moment weet je niet beter, want het is in de omgeving waarin je leeft en opgroeit heel normaal.

Van Hooggevoelige meisje naar een zelfbewuste vrouw

In dit proces ga je steeds meer ontdekken dat de wereld groter is dan jouw directe omgeving, waardoor er fricties kunnen ontstaan in jezelf. Het gevoel van niet begrepen worden en het weg willen poetsen van jouw Hooggevoeligheid en anders reageren, kunnen versterkt worden door het pad wat je aflegt. Dit wordt bepaald door de ervaringen, onveiligheid, geweld, trauma’s, ongelukken, verslavingen, ziektes, relatiebreuken, onenigheden, wisselingen van school, werk en woonplaats. Allemaal elementen in je leven die cruciaal kunnen zijn hoe jij jezelf ervaart en accepteert.

Wie ben je nu werkelijk? 

De grootste manipulatie in een oorlog is om vrouwen te pakken, te vernederen en te verkrachten. Puur om je vrouw zijn te ontnemen en je aan te tasten in je kwetsbaarheid. Seksueel misbruik komt dan ook veel voor onder meisjes c.q. vrouwen als machtsmiddel en als een lichamelijk lustobject voor een man om zijn seksuele driften op los te laten. Jammer genoeg worden nare en traumatische ervaringen vaak verzwegen of in de doofpot gestopt, omdat er geen ruimte voor is of uit schaamte of niet gehoord en gezien mag worden.

Vrouwen onder elkaar

Voor vrouwen is het daarom al van groot belang om samen te komen. Om samen bewust te zijn van ons vrouw zijn, van onze kwetsbaarheid, maar vooral van onze oerkracht! Onze Yin Energie!

Om de veiligheid bij elkaar te zoeken, elkaar te steunen en te helen wat er geheeld moet worden. Om te zijn wie je bent, om anders te mogen zijn. Om samen te kijken wie je wilt zijn als vrouw, wat je wilt uitdragen en hoe je dat zou willen. Om samen te kijken of de opgelegde normen en waarden, de aangeleerde overtuigingen, de innerlijke saboteurs, de beperkende gedachten nog wel relevant zijn voor jou. Of zitten ze je meer in de weg dan je lief is?  Wat is nu je eigen kern, jouw eigen pure persoonlijkheid? Om weer in balans te komen met jezelf en in liefde datgeen uit te dragen wat bij jou past.

Vrouwelijke oerkracht

Als een kind uit jouw lichaam wordt geboren, is dat voor een vrouw het ultieme moment om jouw oerkracht te laten zien. Het is jammer dat we die oerkracht niet vaker inzetten om dingen voor elkaar te krijgen en iets te verwezenlijken wat jouw droom is. Hoe vaak laten we ons niet verleiden door de dagelijkse beslommeringen en door te voldoen aan de behoeften van anderen. Als vrouw zijn en zeker als hooggevoelige, zijn we er zo goed in om in te tunen op de behoefte van een ander. Zo vergeet of verwaarloos je vaak jezelf.  

Door daar samen bewust van te worden of te zijn, kunnen we elkaar er ook op aanspreken om tijd en ruimte voor jezelf te nemen. Door die lagen van jezelf af te pellen die geen dienst meer doen. Om te kijken in je rugzak wat er allemaal ingestopt is. Heb je dat allemaal nog nodig? Of houdt het je alleen maar tegen? Door op te ruimen, kun je letterlijk lichter gaan leven. Het leven gaan leven zoals jij het werkelijk wilt.

Multitasking

Natuurlijk zullen er altijd perkende factoren zijn, zoals rekening houden met een partner, kind, huisdier, werk, enz. Toch is het de kunst om daarin balans te vinden! Dat is voor elke vrouw een uitdaging, waardoor het fijn is om uit te wisselen, samen te delen, tips te geven, plannen te bedenken en te verwezenlijken. Om jezelf nog krachtiger, zelfbewuster, ambitieuzer, mooier, sprankelender in de wereld neer te zetten. De oerkracht van vrouwen is immens! Laten we die samen inzetten en gebruiken om beter bij onze eigen bron te blijven.

De wijsheden van de Clanmoeders

Het mooie is dat in de Indianen stammen de vrouwen al bij elkaar kwamen om wijsheden, tips, sages en persoonlijke issues met elkaar te delen. Zij zagen het belang er al van in om zich gezamenlijk terug te trekken, de maandelijkse cyclus te doorlopen en op adem te komen. Om ook samen te mediteren, creatief bezig te zijn en visualisaties te ervaren. Alle wijsheid is al in ons aanwezig, dus ook in jou! We moeten het alleen (af en toe) wakker maken en aanspreken om ten volle te kunnen gebruiken.

Vrouwen zijn niet alleen huisvrouw meer. We hebben tegenwoordig zoveel ballen hoog te houden, dat de momenten voor jezelf, verdieping en delen met andere vrouwen schaarser zijn geworden. Toch zie je gelukkig steeds meer behoefte ontstaan om het gevoel van vrouwen onder elkaar te koesteren en de vrouwenenergie te verhogen.

Maandelijkse bijeenkomsten

De Wijze Maan Vrouwen is zo’n vrouwen groep, die elke maand bij elkaar komt rondom volle maan. Om vanuit het boek van Jamie Sams: de dertien Oorspronkelijke Clanmoeders de avond te vullen met gesprekken, een samenvatting van de aanwezige Clanmoeder, een visualisatie en een creatieve activiteit op papier. Wil je meer hierover weten en lezen klik dan hier: de Wijze Maan Vrouwen 

Voel je welkom om je aan te melden voor een groep of voor een consult.