Hooggevoeligheid

Heb je ook zo zitten te worstelen met al die gevoeligheden, het overweldigd raken van allerlei prikkels, dat je er zo moe en sooms ook moedeloos van wordt. Dat je gemerkt hebt dat echt niet voor iedereen geldt, maar toevallig wel dus voor jou! Dat je nu eindelijk weet dat het een naam heeft: Je bent Hooggevoelig oftewel een HSP-er (Highly Sensitive Person).

Merk je dit ook bij jezelf?
 • Uitgeput zijn door je hooggevoeligheid?
 • Niet meer weten waar je het zoeken moet door de overkill aan prikkels?
 • Niet meer kunnen functioneren op school, op je werk, binnen je gezin of in je relatie(s) zoals je zou willen?
 • Energetisch leeggezogen worden door anderen?
 • Uit balans gehaald worden door een narcistisch persoon?
 • Teveel belast met de pijn en verdriet uit je verleden of familielijn?
 • De zorgen en problemen van een ander overnemen en alsmaar daarmee bezig zijn?
 • Dat je uit de situatie wilt stappen waar je inzit, maar lukt je dat niet alleen?

Ja, een HSP-er is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels. Je merkt meer signalen en details op en je hebt meer tijd nodig om ze te verwerken. Al die indrukken worden uitgebreider en intensiever uitgewerkt, wat vaak veel energie kost. Daar kan je weer heel moe van worden.

Zeker als je te maken krijgt met bijv. mensenmassa’s of harde muziek. Dat kan zo heftig binnenkomen dat het je al snel teveel is. Je wordt overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke externe) prikkels. Je bent wat dat betreft net een (energetische) spons die alles opzuigt, waardoor je hoofd vaak heel vol raakt. Dan loopt algauw de emmer over. Door deze overload, kun je fel gaan (af)reageren op anderen. In een poging om nog meer prikkels te weren, omdat de interne filter ontbreekt.

Je beleeft de gevoelens van jezelf en anderen intens, waardoor je bij een tv programma of film echt geraakt kunt zijn door de emoties van een ander. Je kunt ook echt geroerd raken door de natuur, kunst en muziek. Tevens kun je heel snel doorhebben wat de ander nodig heeft en jezelf verliezen in de zorg voor een ander zonder rekening te houden wat jezelf nodig hebt. Herkeenbaar?!?

Wat bied ik jou aan:
 • De steun en bevestiging dat je nodig hebt bij je hooggevoeligheid.
 • Een ontrafeling in waar jij vastloopt.
 • Een strategie in leefwijze waar jijzelf het beste inpast.
 • De balans te hervinden tussen jezelf en de wereld om je heen.
 • De overprikkeling te reduceren tot wat hanteerbaar is voor jou.
 • Dat aangepast- of please gedrag niet meer nodig is om je staande te houden.
 • Dat je technieken leert om bewust met je hooggevoeligheid om te gaan.
 • Dat je volledig YES zegt tegen je eigen gevoeligheden, helder weten en/of helder zien.
 • Dat je HAPPY bent in je anders zijn.

Ik richt me op Hooggevoelige volwassenen, maar zeker ook op Hoogevoelige kinderen. Aangezien die vaak zo overprikkelt kunnen raken en geen idee hebben wat hun elke keer overkomt. Ze weten er zelf vaak geen raad mee en snappen daardoor zichzelf niet. Als ouders ook nog eens gescheiden zijn en het Hooggevoelige kind moet zich handhaven in twee verschillende thuissituaties, is dit uitputtende en heel zwaar om mee om te gaan. Er komt dan zoveel meer op hun overvolle bordje. Door hun hooggevoeligheid kunnen ze klem komen te zitten door de (gescheiden) gezinssituatie waarin ze zich begeven.

Een coaching traject, procesbegeleiding, mediation of familie- en systeemopstellingen , opschoningssesiiess en/of healing kunnen je daarbij helpen. Het is maar net wat jouw hulpvraag is en wat het beste bij jou past.

Aan de slag

Door goed jezelf te leren doorzien, te weten wat je moet doen om jezelf te beschermen, heb je veel meer grip op situaties. Je weet ook meer te wapenen tegen mensen en energieën die snel bij je binnendringen en je daardoor negatief beïnvloeden. Je leert betere keuzes te maken en gerichter te kijken waar je hooggevoeligehdi wel en niet van belang is. Hoe beter jezelf leert kennen, hoe meer je bestand bent tegen de aantrekkingkracht van en omgang met een narcistische persoonlijkheid. 

Om in je eigen licht te durven gaan staan, waar jij je prettig bij voelt, komen jouw talenten en ambities (weer) meer naar voren. Wat is niet fijner om vol vertrouwen, doelgericht en met overgave te gaan leven. Het lijkt misschien ver weg voor jou, maar ook jij kan je ontdoen van de ballast die je gaande weg met je mee bent gaan dragen. Ook jij kunt gaan leven waar jij HAPPY van wordt.

Klik hier om terug te gaan naar het aanbod van Into Your World

Of ben je er al uit?