Opschoning van lichaam en geest

Andere energieën

Als hooggevoelige ben je sowieso ontvankelijk voor energieën en gevoelens van anderen. Dat maakt dat je in de loop der tijd zoveel “rommel” aan je gaat kleven, die van invloed kunnen zijn op je hele gestel en energiehuishouding. Dit kan je neerhalen, verwarren, neerslachtig maken en uitputten. Als dit maar lang genoeg gebeurt, wordt je ziek of heb je uiteindelijk met een burn-out te maken. Het is te voorkomen door je regelmatig te laten reinigen, zodat je energieveld geheel opgeschoond wordt.

Blokkades in het lichaam

Door een disbalans in het energielichaam ontstaat er geen goede doorstroming naar alle chakra’s. Als één chakra geblokkeerd is, dan heeft dit effect op de volgende chakra’s. Zo krijg je eigenlijk een kettingreactie in disfunctioneren. Het is daarom van belang om de ontstane blokkades op te heffen en de doorstroming te bevorderen. Misschien geloof je hier niet in, maar dan weet je waarschijnlijk niet dat chakra’s corresponderen met bepaalde organen. Elke chakra heeft een samenwerkingsverband met de organen en klieren die zich in dat gebied bevinden. Een niet goed werkende chakra heeft tot gevolg dat die organen ook niet goed kunnen functioneren. Dus onderschat niet het belang van een goed doorstromend chakrasysteem. Het zorgt echt voor harmonie en welzijn van lichaam en geest. Wie wil dit nu niet?

Conclusies na een trauma

In ons leven hebben we allemaal te maken met trauma’s. Hoe groot of klein ze ook zijn, ze kunnen een enorme impact op je hebben. De invloed van een trauma op je verdere leven wordt medebepaald door de onbewuste conclusie die je na je trauma hebt getrokken, die elke keer weer naar boven komt. Dit gebeurt telkens als er in het heden een situatie plaatsvindt, die eenzelfde gevoel opwekt. Eenmaal het aanwezige gevoel, dan is gelijk de bijbehorende conclusie van kracht. Het geeft jou een bevestiging dat jouw conclusie gelijk heeft dat het je weer overkomt. In de trant van: “zie je wel!” Alleen is dit werkelijk zo? Of is die conclusie alleen toentertijd van belang geweest en dient het jou nu niet meer?

Je kunt je niet bewust zijn van je conclusies uit het verleden, waardoor ze te pas en ten onpas tevoorschijn komen. Vaak zijn ze nu niet meer helpend, maar tegenwerkend in het objectief zijn. Het vertroebelt je blik en je gedachten. Daardoor zitten ze je vaak meer in de weg dan je lief is.

Enkele van die conclusies:

 • Het overkomt mij altijd
 • Ik ben niet goed genoeg
 • Ik ben het niet waard om van te houden
 • Ik kan het toch niet
 • Ik ben niet belangrijk genoeg
 • Ik word toch niet gezien
 • Ik sta er altijd alleen voor
 • Ik verdien het niet
 • Ik word niet erkend
 • Niemand luistert naar me
 • Niemand begrijpt me
 • Wat ik ook doe, ik doe het is nooit goed.

Je hoeft je er niet voor te schamen, want we hebben er allemaal last van. Het zegt alleen niets om wie je bent, maar wel wat je ervaren hebt. Je bent in je verleden gaan geloven. Je hebt jezelf ermee verweven als een waarheid. Zo’n oordeel over jezelf gaat je blokkeren, haalt uit je energie, je bent niet lief voor jezelf en je staat niet in verbinding met je hart en ziel. Vind je ook niet dat het tijd is om ze van je af te schudden en achter je te laten?

Delen van jezelf kwijtraken

Een trauma doet nog iets anders met je. Elke keer dat er een traumatische ervaring heeft plaats gevonden, laat je een stukje van jezelf achter. Dat moet niet te vaak gebeuren, want je verliest steeds meer van jezelf. Zoals de uitdrukking ook is, ik ben mezelf kwijtgeraakt, is niet voor niks ontstaan. Zo’n zielsdeel kan terug gehaald worden in een sessie en weer toe geëigend worden. Dit is belangrijk om weer een geheel te vormen met jezelf, om die puurheid op te zoeken en je verder te ontwikkelen.

Positieve energie toe eigenen

Als je opruimt dan creëer je ook weer ruimte. Dan is het de kunst om die ruimte goed te benutten. Welke energie zou je weer terug willen zien bij jezelf? Welke positieve energie wil jij inzetten om je nog beter te voelen en om in een goede vibe te komen. Ik gebruik daar technieken voor om dit te bewerkstelligen.

Negatieve gedachtestromen

Beperkende overgenomen overtuigingen en interne saboteurs, kunnen heel hardnekkig zijn. Ze kunnen ervoor zorgen dat je niet echt vooruitkomt, rondjes in jezelf draait en je onderuithaalt. Je blijft erdoor in je hoofd zitten en luistert minder tot niet naar je gevoel. Toch zal je onderbuikgevoel nooit liegen! Dat in tegenstelling tot de hoeveelheid gedachten die je allemaal kunt creëren in je hoofd, die je keer op keer niet helpen en je energie degenereren. Door te leren meer naar je gevoel te luisteren, kun je die stemmetjes in je hoofd takelen of de hersenspinsels voorbij te laten gaan als gedachtenwolken. Je hoeft er namelijk niks mee. Dan pas kun je je veel meer focussen tot wat er echt toe doet voor jou. Dan ga je veel meer vrijheid ervaren en kan je beter je richting bepalen wat wel goed is voor jou.

Familielijn opschonen

Als een onderdeel van je familiesysteem, zal je de nodige issues die zich afgespeeld hebben in je familie met je meedragen. Dit gebeurt niet bewust, maar zijn onbewuste processen die eraan bijdragen en bepalen wie jij bent. Toch kunnen er belemmerde factoren in je familiesysteem zitten, die maken dat je voor een ander familielid zijn bagage draagt. Degene was niet in staat om het op te lossen, waardoor het energetisch doorgegeven is. Een familiegeheim kan ook veel onbehagen geven. Of een miskraam of een te vroeg gestorven kind. Een oorlogsverleden heeft ook veel impact op de rest van de familie. Al die onbewuste familieprocessen zijn meer van invloed op je dan je zou denken. Je kunt dingen bij jezelf tegen komen die je niet begrijpt, maar wel steeds blijven terugkomen. Door een familie opstelling kunnen we kijken wat er speelt, waardoor je inzicht kan krijgen wat de onderstroom van die processen in je is. Je kunt het daardoor meer accepteren, verwerken, veranderen of loslaten. Het is maar net wat er speelt en wat er gezien mag worden. Soms zijn er meerdere opstellingen nodig om het te ontrafelen.

Al lezend kom je erachter dan je veel winst kunt halen uit het opschonen van lichaam en geest op veel verschillende vlakken en niveaus. Je haalt op deze manier zoveel lagen bij jezelf weg, zodat je pure ik er meer kan en mag zijn. Je hoeft echt niet eerst in de knop te zitten om hiermee aan de slag te gaan. Juist door het veelvuldig te laten doen, kun je voorkomen dat je verstrikt raakt. Het voorkomen levert je veel meer op, dan het vaak lange proces van genezen. Door in balans te blijven, kun je ten volle genieten, je energie benutten en HAPPY zijn. Er zijn verschillende methodes voor om deze opschoningen plaats te laten vinden. In de volgende pagina’s ga ik daar uitgebreider op in.

Neem gerust contact met me op voor een behandeling of gesprek en dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.