Geknakt worden en toch weer opstaan!

Wat is dat toch moeilijk!
Zeker als je een persoon in je leven hebt gehad die je eerst de hemel in prijst, alle geluk van de wereld geeft, charmant en galant is en de perfecte persoon lijkt te zijn. Wat ik voor werkelijkheid aanzag, bleek een illusie te zijn.

Mijn droom partner!
Ik hoor je denken: “Daar krijg je toch vleugels van? Wat wil je nog meer?”
Ik voelde me ook voor even een wereldwijf met een prachtige toekomst voor me.
Wat stond mij nog in de weg om voor mezelf te gaan staan?
Deze zelfde man!
Ja echt!

Langzaam maar zeker kwam zijn ware aard te voorschijn. Niet voor de buitenwereld, hoor. Daar bleef hij de welbespraakte, intelligente voorname man! In zijn ogen kon ik nauwelijks iets goed doen. Naar anderen toe deed hij alsof hij alleen zijn mannetje stond, terwijl ik meer de organisator en regelaar was.

bericht-foto-geknakt-worden

Ik regelde bijvoorbeeld een familiedag bij ons thuis voor mijn 90 jarige Oma. Bij binnenkomst stond al een tafel klaar vol met verschillende taarten en andere heerlijkheden.. Ik had een zeer uitgebreide lunch gemaakt en een catering geregeld voor het avondeten. Een boot gehuurd om door de Weerribben rond te varen. Bij thuiskomst stond er een haringkar op de veranda klaar. Er was gelegenheid om te zwemmen en ik had allerlei familie spellen in de tuin uitgezet. Al met al was het tip top geregeld. Mijn “droom” partner kwam pas op de dag zelf thuis, dus gelijk met de familie. Hij was te druk met zijn eigen zaakjes te regelen om ook maar één vinger uit te steken en wist daardoor totaal niet wat ik geregeld had.

Zijn aanwezigheid kan nooit onopgemerkt gaan. Vanaf het moment dat hij binnen stapt eist hij alle aandacht op en liep hij als “the Big Boss” rond.  Zo trok hij alle complimenten naar zich toe, alsof ik er geen onderdeel van uitmaakte. Sterker nog, alsof ik niet bestond. Het gezegde: Pronken met de veren van een ander was echt van toepassing hier.

Hij kon delegeren als de beste. Ik heb wat opdrachten gekregen om te regelen. Als ik het dan afgehandeld had, kwam er steevast commentaar over de gekste dingen. Waar ik allemaal niet aan gedacht had en vooral dat het anders zou moeten. “Alles moest hij voorkauwen! Dat ik niet inzag hoe ik zijn naam te grabbel gooide? Op mij viel niet te bouwen, hij kon het beter allemaal zelf doen”. Ook al deed ik exact wat hij opgedragen had. Telkens was hij “het slachtoffer” geworden van mijn handelen of “onkunde”.

Hoe stom was ik om nog beter mijn best te gaan doen, met tegelijkertijd het gevoel dat het nooit goed genoeg is. Continue onder hoogspanning staan en de stress ervaren van wat er nu weer gaat komen. Nergens van op aan kunnen, altijd onvoorspelbaar en onberekenbaar. Ik was ook regelmatig rond 20 uur ’s avonds helemaal op. Zo vermoeiend was het. Natuurlijk kwam er dan ook het commentaar hoe ongezellig en onaantrekkelijk ik was om thuis voor te blijven. Ik had nog niet door hoe ik elke dag uit balans werd gehaald en leeggezogen.

Ik ging steeds meer aan mezelf twijfelen. Mijn helderheid werd vertroebeld, mijn spontaniteit raakte weg en mijn enthousiasme was ver te zoeken. Langzaam maar zeker knakte ik van binnen.
Kom daar maar weer eens vanaf, want het zat al zo ingebed in mezelf. Het was echt heel hard werken, kan ik je vertellen. Om in verbinding te komen met mezelf en mijn vleugels weer te leren uitslaan. Om uit mijn veilige cocon te komen en mijzelf te durven te laten zien, zonder het stemmetje in mij te horen dat ik niet goed genoeg ben.

Nu ga ik voor mezelf staan!

Om mijn ervaringen om te zetten in waardevolle handvatten voor anderen en me te specialiseren in het narcisme. De wereld te laten zien wat ik te bieden heb! Het lef te hebben!

Ik heb er een hele duidelijke missie door gekregen: Ik wil zoveel mogelijk hooggevoelige mensen helpen om te laten inzien dat ze een magneetwerking hebben op een narcistisch persoon en hoe ze daar mee om kunnen gaan. Of het nu je partner, een familielid, een vriend(in), de buurman/vrouw, je collega of je leraar is, het kan allemaal een gigantische impact op je leven hebben en je enorme deuk in je zelfvertrouwen geven.

Zo is mijn Bewustwordingsburo ontstaan. De naam Into Your World is voor mij heel toepasselijk, omdat het staat voor het doorgronden van je eigen binnenwereld en die van een ander.

Wat herken jij in mijn verhaal?

Wil je meer over Hooggevoeligheid en Narcisme weten, blijf me dan volgen.
Ik stel het zeer op prijs als je mijn blog deelt, mijn Facebookpagina Into Your World liked, mij volgt op Twitter en LinkedIn. Ik heb zelfs een Facebookgroep: Into Your World Survivors, waar je lid van kunt worden.

Schrijf hieronder een reactie. Gewoon doen!

Geef een reactie